Waar blijft de tijd: Honor Autoschade bestaat 25 jaar

Vandaag, op 1 september 2016, vieren we feest! Het is namelijk precies 25 jaar geleden dat Honor Autoschade op 1 september 1991 zijn deuren opende.

Even een stukje geschiedenis voor de liefhebber. Ton Pigge en Bert Muller begonnen 25 jaar geleden met Honor Autoschade, toen nog aan de Franklinstraat 2 in ‘s-Gravenzande.
Al sinds de zestiger jaren werkten zij als collega’s bij een ander schadebedrijf, Muller als bedrijfsleider en Pigge als werkplaatschef. Toen in 1991 de kans voorbij kwam om een eigen bedrijf te starten was de keuze snel gemaakt. Honor Autoschade werd opgericht.

Wisseling van de wacht

Drukke tijden braken aan en de jaren vlogen om. Voor Bert Muller betekende het jaar 2000 tijd om het rustiger aan te gaan doen. Na diverse gesprekken met zijn compagnon kwam Erik Hoogenraad in beeld. Een jonge, enthousiaste collega uit hetzelfde schadebedrijf waar de twee compagnons ooit samen werkten. Onder de leiding van de twee heren had Hoogenraad zich als een uitstekende eerste plaatwerker ontwikkeld. Bijna twintig jaar actief in de schadebranche, een prima opvolger voor Muller en een geschikte compagnon voor Pigge. Jong en ambitieus en niet onbelangrijk, een vertrouwd gezicht voor Ton Pigge. Een uitspraak van Ton en Erik was : “een compagnonschap gaat misschien wel verder dan een huwelijk” m.a.w. “vertrouwen is één van de belangrijkste voorwaarden om tot een goede samenwerking te komen”.

honor 25 jaar                    honor 25 jaar 1

Zo vielen de stukjes van de puzzel mooi in elkaar. Bert kon stoppen en Erik bleek de juiste kandidaat als opvolger. De toekomst van Honor werd gewaarborgd en naar ieders tevredenheid.

Nieuw bedrijfspand

Ambitie was er ook, ongeveer een jaar na het afscheid van Bert Muller kwam er achter het oude schadebedrijf een stuk grond te koop. Gezien de ontwikkeling van het bedrijf kwam dit op het juiste moment. Honor groeide uit zijn jasje en Ton en Erik hoefden niet lang na te denken over een vervolg. De grond werd gezamenlijk aangekocht en Honor Autoschade werd uitgebreid naar 1400m2 op de nieuwe locatie. Op het bedrijventerrein Teylingen aan de van Leeuwenhoekstraat 5 werd het nieuwe bedrijfspand op 25 mei 2002 feestelijk geopend.

Met een receptie en honderden genodigden kon iedereen een kijkje nemen in het nieuwe pand, prachtig ingericht met o.a. een nieuwe spuitcabine en een geheel nieuwe richtbank.

Erik en Margaret gaan samen verder.

De tijd ging door en inmiddels dacht ook Ton Pigge na over zijn pensioen. Eerst een dagje minder aan het werk en toen kwam serieus het plan om te stoppen. Ook werd, gedeeltelijk achter de schermen, al jaren werk verzet door Janny Pigge, de vrouw van Ton en Margaret Hoogenraad, de vrouw van Erik.

Toen het plan van Ton om te stoppen omgezet werd in daden, namen Erik en Margaret in 2006 het aandelenpakket van Ton en Janny over. Langzamerhand werden de taken van Margaret meer uitgebreid en sinds een aantal jaren runt het echtpaar Hoogenraad samen het bedrijf Honor Autoschade. Erik aan het front met de specialistische ervaring en kennis en Margaret voor de financiën, HR en het PR-gebeuren.

Door de jaren heen heeft Honor zijn werkterrein verbreed met specialistisch schadeherstel voor o.a. Veiligheidsregio Haaglanden en industrieel spuitwerk.
Daarnaast zorgen we ervoor scherp te blijven op de snelle ontwikkelingen in de wereld van de autoschade.

25 jaar Honor Autoschade, een feit om trots op te zijn. Een jubileum dat we niet hadden bereikt zonder een fantastisch team vakmensen om ons heen. Twee daarvan al vanaf het begin in dienst. Piet van den Berg en Leon van der Pot, beiden gestart op 9 september 1991 dus volgende week ook nog twee jubilarissen. Volop feest dus bij Honor Autoschade!

Wij waren én zijn u graag van dienst!!