Veilig met de auto op vakantie!

Het vakantieseizoen breekt over niet al te lange tijd weer aan. Het is nog lang geen zomer zult u misschien denken. Maar je kan niet alles op het laatst gaan organiseren. Veel Nederlanders gaan weer met de auto op vakantie naar het buitenland, een mooi vooruitzicht natuurlijk! Honor Autoschade geeft u graag wat tips mee voor een veilige autovakantie.

autovakantie-zomer-1024x413Check vooraf of de bandenspanning en het oliepeil op orde is. Dat wil niet zeggen dat uw auto dan nooit pech kan krijgen. De kans op pech wordt wel verkleind.

Zeker bij een lange autoreis is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Meestal heeft de berijder zelf wel een gevoel wanneer de vermoeidheid gaat toeslaan. De oogleden worden zwaar of u gaat meer over uw gezicht wrijven. Dit zijn echt tekenen om rust te nemen. Negeer dit soort signalen niet.

Zorg ervoor dat u onderweg voldoende water drinkt. Ook sinaasappelsap of een energiedrank kan er voor zorgen dat de kans op hoofdpijn of duizeligheid vermindert. Neem ook voldoende rust tijdens het rijden. Of u er nu voor kiest om na iedere twee uur rust te nemen of bijvoorbeeld om de 200 km te pauzeren, kies in elk geval voor regelmaat.

Gebruikt u ook altijd een checklist voordat u op vakantie gaat? Niet? Dan raden wij u aan dit wel te doen. Denkt u bijvoorbeeld aan zaken zoals reis- en autodocumenten, rijbewijs en ID/paspoort, startkabels, olie, veiligheidsvesten, verbanddoos enz. Voor sommige landen zijn bepaalde zaken verplicht. Meer informatie vindt u op de ANWB-site : checklist

Heeft u nog een vraag voordat u op vakantie gaat? Bel ons gerust, wij denken graag met u mee. (0174 – 42 15 15)

Rest ons nog u de komende zomer een hele fijne vakantie en veilige autokilometers toe te wensen.

 

logo Honor

Wilt u uw schade via de site melden? Klik hier! 

Wilt u een bericht naar ons sturen? Wij nemen z.s.m. met u contact op!

U kunt – indien voor u mogelijk – ook direct naar ons bedrijf komen. Het adres is Van Leeuwenhoekstraat 5, 2693 BA te ‘s-Gravenzande. De koffie staat voor u klaar!

Telefonisch bereikbaar zijn we altijd via telefoonnummer 0174 – 42 15 15