De herfstmaanden komen eraan: tips om autoschade te voorkomen

Tips om autoschade te voorkomen

Niemand zit te wachten op autoschade. Hoewel autoschade niet altijd te voorkomen is, willen wij u wat tips geven om de kans op schade te verkleinen. Doe uw voordeel ermee.

Weersomstandigheden: We kruipen naar de maand oktober, de maand van vallende bladeren en laaghangende dauw. Zeker dan bij nat weer kan uw auto anders reageren dan bij droog weer. Pas uw snelheid aan en hou meer afstand, uw voorganger kan ook een foutje maken.

Het gebruik van social media tijdens het rijden: In Nederland is het verboden om tijdens het rijden te bellen met de telefoon in de hand, maar er bestaat nog geen wetgeving waarbij het ook verboden is om met een smartphone te Whats-appen, SMS-en, of Facebooken. Ook het instellen van uw navigatie tijdens het rijden leidt u af, met het risico dat u op een bepaalde situatie niet of te laat reageert. Gebruik dan ook tijdens het rijden geen smartphone en stel vooraf de navigatie in.

Het wegennet: De ene weg is veiliger en overzichtelijker dan de andere. Bepaalde provinciale wegen zijn berucht, de zogenaamde 80 km-wegen. Op onbekend terrein is het dus extra opletten geblazen.

Uw auto zelf: Laat uw auto minimaal één keer per jaar nakijken bij uw garage. Vooral de profieldiepte van uw banden, goede remmen en goede verlichting zijn zeer belangrijk en helpen schade te voorkomen.

Bij de aankoop van een auto: Denk aan parkeersensoren. Deze helpen u kleine schades te voorkomen.

Kinderen en (jeugdige) fietsers: Kinderen en jonge fietsers zijn een groter risico en kwetsbaar in het verkeer. Het houden van extra afstand draagt bij aan een veilige situatie op de weg.

Ga veilig de weg op: Uiteraard is het belangrijk dat u altijd veilig de weg opgaat. Ga nooit met teveel alcohol op achter het stuur zitten, daarmee brengt u uzelf en anderen in gevaar. Let altijd op uw snelheid, houdt u aan de regels. Wees extra alert bij het inparkeren.

Heeft u toch Schade? Hoewel u er ongetwijfeld alles aan zult doen om autoschade te voorkomen kan het toch voorkomen dat u (of door schuld van een ander) schade aan uw auto oploopt. In dat geval heeft u toch echt een expert in autoschade nodig. Honor Autoschade staat voor 100% klantgericht, 100% ontzorgen, 100% vakmanschap, 100% maatwerk, 100% betrokken. Honor Autoschade, it’s an honor to serve you!

logo Honor

Wilt u uw schade via de site melden? Klik hier! 

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht!

U kunt – indien voor u mogelijk – ook direct naar ons bedrijf komen. Het adres is Van Leeuwenhoekstraat 5, 2693 BA te ‘s-Gravenzande. De koffie staat voor u klaar!

En natuurlijk kunt u ons altijd bellen. We zijn bereikbaar via telefoonnummer 0174 – 42 15 15