Spotrepair voor kleine reparaties

Spotrepair voor kleine reparaties

Spotrepair is afkomstig vanuit de USA en is een alternatief voor traditioneel schadeherstel. “Rijdbare”  schade, veelal passend binnen de kaders van een A4 kunnen door spotrepair worden hersteld. Bij traditioneel herstel is het gebruikelijk dat de hele bumper of het gehele portier wordt gespoten. Om een mooie overgang te krijgen wordt veelal ook het naast liggende deel mee gespoten. Bij een professioneel uitgevoerde spotrepair houden wij zoveel als mogelijk de originele lak in takt. Alle handelingen worden beperkt tot het deel waar de schade zich bevindt. Met een minimale aantasting van de originele fabriekslak.

Een perfect uitgevoerde spotrepair moet wel 20 stappen doorlopen alvorens te komen tot een mooi eindresultaat.

Alle stappen die doorlopen worden, zijn vergelijkbaar met het herstel van hele delen bij traditioneel schadeherstel. Bij een professioneel uitgevoerde spotrepair wordt: ontvet, geschuurd, weer ontvet, plamuur en primer gezet. De exacte kleur van de auto wordt aangemaakt en vervolgens voorzien van een blanke laklaag. De werkzaamheden duren 1 ½ tot 2 uur. Doordat bij spotrepair alles klein wordt gehouden en geen naastliggende delen worden “uitgespoten” is een spuitcabine niet altijd noodzakelijk.

Met spotrepair als hersteltechniek blijft er een groter percentage “originele” fabriekslak in takt. De hedendaagse spotrepair technieken en bijpassende materialen zijn zo doorontwikkeld dat zichtbare overgangen en kleurverschillen eigenlijk niet meer mogen voorkomen. Echter een goede spotrepair uitvoeren vraagt vakmanschap en een aantal jaren ervaring. Dan zit u goed bij Honor Autoschade.

Met spotrepair is verrassend veel mogelijk. Bumpers, portieren, schermdelen met oppervlakkige schade, flinke schaven en lichte deuken zijn over het algemeen zeer goed te herstellen met spotrepair. De beperkingen zijn vooral terug te vinden in de grootte van de schade (ongeveer groter dan A4), diepe deuken en wanneer er schade aan grotere liggende delen is.

Bij schade aan motorkappen en bijvoorbeeld kofferdeksels voeren wij geen spotrepair uit. 

Een beperking kan ook zijn wanneer er midden op een portier “gespot” moet worden. Ook spotrepair bij lichte autokleuren is vaak een uitdaging. Kortom, het is echt maatwerk!

Voorbeelden van een spotrepair:

  

Kom bij ons langs voor een prijsopgaaf van een spotrepair of maak telefonisch een afspraak. Wij zorgen ervoor dat uw auto er weer als nieuw uit komt te zien! En wie weet kunnen wij u direct helpen. U kunt zelf bepalen op welke wijze u met ons het eerste contact legt. (telefoon, e-mail, contactformulier of bezoek aan ons bedrijf)

logo Honor

HEEFT U SCHADE?

BEL 0174 – 42 15 15

Ik wil informatie over spotrepair voor kleine reparaties 

Of stuur ons een e-mail

NATUURLIJK KUNT U – INDIEN MOGELIJK – OOK DIRECT NAAR ONS TOEKOMEN.

 Van Leeuwenhoekstraat 5, ‘s-Gravenzande