Autorijden met slippers? Verleidelijk maar liever niet!

Rijden met slippers aan, het is verleidelijk met dit weer maar het kan je duur komen te staan. Hoewel het in Nederland niet verboden is, kan het je in Frankrijk en Spanje een boete opleveren.

In landen als Frankrijk en Spanje wacht je een forse boete als je met slippers aan een verkeersongeval veroorzaakt. Volgens Veilig Verkeer Nederland is het dan ook niet handig en verstandig om met slippers te gaan rijden. Je kunt aansprakelijk worden gesteld en het risico is groter dat je voeten van de pedalen afglijden of dat je slipper blijft hangen achter een pedaal.Slippers-in-de-auto

Het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) laat weten dat het wel veilig moet zijn. Toch adviseren zij om de slippers uit te laten, omdat het voor afleiding kan zorgen. Mocht je toch met slippers aan gaan rijden en je veroorzaakt een ongeluk, dan wordt volgens de verzekeraar in veel gevallen alleen de schade van de tegenpartij vergoed. Dat is alleen van toepassing op mensen die een WA of WA-plusverzekering hebben. Mensen met een all-riskdekking hoeven zich geen zorgen te maken.

De VID geeft zelf als advies om stevige schoenen aan te trekken als je achter het stuur zit. Meer informatie is te vinden op de blog van Generali. Weliswaar van een jaar geleden, maar zeker actuele informatie.